26 de setembre de 2006

Mozilla contracta l'ex directora de seguretat de Microsoft

Font: DiarioTi
Window Snyder, ex hacker i, posteriorment, directora de seguretat de Microsoft ha estat contractada per la corporació Mozilla amb l'objectiu de garantir la seguretat del programes de la corporació.

L'antiga responsable de seguretat del sistema operatiu Microsoft Windows (va treballar en els elements de seguretat del Service Pack 2, entre altres projectes) serà a partir d'ara i durant un temps indeterminat la "Chief Security Something" del Mozilla.

En una entrevista a Technet, Snyder assegurava que "Apostarem per una nova iniciativa que consideri la forma en que la incorporació de noves funcionalitats afecta a la seguretat. Desitgem reduir el risc general de Firefox avaluant constantment on hi ha funcionalitat no aprofitada, esborrant, llavors, el codi antic." Mentre la seguretat i la potència del navegador seguiran augmentant, al esborrar entrades innecessàries es millorarà el rendiment del programa, segons ella es "purificarà" el navegador.

Snyder també va comentar que les funcionalitats que els usuaris no acostumin a emprar passaran a ser extensions, de tal manera que només se l'instal·li qui ho desitgi, a la vegada que s'incorporaran utilitats tant demanades com restaurar sessions (ho incloïa l'extensió Sesion Saver), millores en les pestanyes com per exemple recuperar-les un cop tancades (TabMixPlus), subscripció RSS (Sage)... i que ja eren presents en extensions creades per usuaris.

També va confirmar, un cop més, que l'anti-phishing hi serà present, a la versió 2.0 (aquest era l'únic aspecte en que la versió 7 (encara en fase Beta) d'Internet Explorer podia fer ombra a Firefox).

Finalment van assegurar que Mozilla estarà més alerta a l'hora de la seguretat i que tardarà encara menys a solucionar vulnerabilitats.

La primera acció ja ha estat la publicació del Firefox 1.5.0.7, que inclou la solució de moltes vulnerabilitats al programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada