30 de setembre de 2006

Problemes entre Mozilla i Debian

(Per problemes tècnics no he pogut publicar aquesta notícia abans)
Font:
Noticias 3D

És un tema que ja fa temps que s'està coent, Mozilla denuncia que Debian i els seus derivats (com la famosa distribució Ubuntu) emprin el nom i però no el logotip de Firefox amb un codi font diferent.

Anem a pams, Debian és una distribució de Linux, programari lliure. Aquesta distribució té uns "derivats", Ubuntu (una de les distribucions més emprades actualment de Linux) entre d'altres. El problema sorgeix quan Debian utilitza Firefox com a complement del Sistema Operatiu i no n'utilitza el logotip perquè no compleix la suficient llibertat en la llicència, a més perquè funcioni correctament n'ha de modificar el codi font. La Fundació Mozilla, conscient d'aquesta situació a demanat a Debian (i possiblement derivats d'ella) que expliquin tots els canvis que ha patit el codi font del navegador i que empleïn el logotip original del Firefox en comptes del que tenien fins ara (un globus teraqüi sense la guineu característica). Si no ho poden cumplir hauren de deixar d'utilitzar el nom de Firefox.

Nota: El codi font s'ha de modificar per, entre altres, desactivar les actualitzacions automàtiques, incompatibles amb gestors de paquets com apt-get o aptitude.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada