14 de desembre de 2006

Comparativa de les cerques fetes al Google sobre el Firefox

Google ofereix un servei anomenat Google Trends, que permet esbrinar quantes cerques s'han fet amb diferents paràmetres.

Des de FirefoxCAT hem començat a investigar les cerques que s'havien fet amb les paraules "mozilla firefox", "firefox", "internet explorer", etc.

Hem començat per la indiscutible comparativa "firefox, internet explorer". Els resultats són clars. Des de mitjans del tercer trimestre de 2004 el Firefox cap més a perdut respecte l'Internet Explorer en nombre de cerques. Anem a pams: les cerques a "firefox" apareixen el primer trimestre de 2004, mentre que les de l'Internet Explorer ja feia temps que hi apareixien. Al final del segon trimestre de 2004 el Firefox pràcticament iguala a l'IE, cal recordar que el Firefox no havia sortit encara. Com ja he comentat el tercer trimestre canvia la balança i és el Firefox el més buscat. Aconseguint un pic el 10 de novembre, data de sortida. Mentrestant les cerques per "internet explorer" van disminuint progressivament (no hi ha cap novetat sobre aquest navegador). Les cerques pel Firefox es mantenen amb petits pics a cada novetat però no iguala els resultat del novembre de 2004. No és fins el quart trimestre de 2004 quan les cerques per l'IE augmenten visiblement però sense superar en cap cas a les del Firefox que aconsegueix rècords amb la sortida de la versió 2.0.


Com a curiositat es pot dir que les cerques pel Firefox són superiors ales que es fan per George Bush, però sense superar els mots Microsoft, Windows.

També hem pensat en fer una comparativa entre molts navegadors diferents: el Mozilla Firefox, l'Internet Explorer, el Safari i l'Opera. Queda així: "firefox, internet explorer, safari, opera", les dades canten per si soles: el Firefox guanya amb total claredat, tanmateix s'ha de tenir en compte que "safari" i "opera", no tenen perquè ser el navegadors, sinó que els mots signifiquen altres conceptes.

També hem comparat el Firefox amb altres projectes lliures: la suite ofimàtica OpenOffice.org, el corel Linux, i la distribució de Linux últimament més popular, Ubuntu. "firefox, openoffice, linux, ubuntu"; hem utilitzat openoffice en comptes d'openoffice.org (nom correcte) ja que la major part de la gent no escriu el .org al final. Hem pogut observar que el líder indiscutible és Linux, tot i això l'octubre (més o menys) el Firefox el va avançar, i és que Linux està en decadència en nombre de cerques. Molt per sota que l'Ubuntu que va "in crescento" i l'OpenOffice.org.

Per últim volíem veure aquestes dades però només d'Andorra: no ha estat possible, per tant ho hem fet amb Espanya. La primera ciutat dels Països Catalans que surt a la llista és Barcelona, en 5è lloc per darrera de Logronyo, Oviedo, La Corunya i Santiago de Compostela. València, la segona apareix en 9è lloc. Respecte les llengües emprades per fer aquestes cerques hem trobat en primera posició l'anglès (molta gent no canvia la llengua quan entra al Google), curiosament la segona llengua és l'alemany. La tercera el català! (sí, sí, per sobre el castellà) i per últim lloc el castellà: no hi pareix ni el gallec ni l'èuscar. Les dades són una mica més positives si mirem només el novembre, on Barcelona seria la 3a i València la 4a.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada