10 de desembre de 2006

L'ús del Firefox el novembre

L'empresa francesa d'audiències XiTi Monitor realitza cada mes (entre altres) un estudi sobre l'ús del Firefox entre els usuaris d'Internet.

Podeu veure l'estudi aquí(fr).

L'estudi conté molts gràfics molt diversos, però per destacar cal dir que l'ús del Firefox ha pujat quasi un 4% (19,4-23,2) a Europa des de l'abril passat.

Mirant els estats individualment veiem que per primer cop supera el 40%: a Eslovènia. A més ja són 8 els països europeus on més d'un 30% dels internautes empren el Firefox: Eslovènia, Finlàndia, Polònia, Alemanya, Eslovàquia, Croàcia, Estònia i Hongria. També portem una novetat grata per els Països Catalans i és que per primera vegada apareix Andorra (tot i no ser de la Unió Europea) a l'estudi. Això si, queda per la cua (12,3%) darrera d'Espanya (la penúltima, 13,7%).

Una altra novetat impactant és que Oceania (al rànquing de continents) pren el liderat a Europa: mentre Oceania té un 23,4% (pujada d'un 2%) l'antic continent es queda amb 23,2% (1,3% més que el mes anterior). Àsia i Amèrica del Sud són els continents més mal situats amb un 11,8 i un 11,1% respectivament. Àfrica se situa amb 12,4% (més que Andorra) en quarta posició trepitjant els talons a Nord-Amèrica que té un 14,5%.

L'estudi també revel·la que a Europa l'ús del Firefox creix els caps de setmana (22,6%-25,1%) fet que significa que a la majoria de feines hi ha l'Internet Explorer i a les cases el Firefox (fet que ens hauria de fer reflexionar).

A la mateixa pàgina de l'estudi ens anuncien que el diumenge que ve tindrem un nou estudi entre el Firefox 2 i l'Internet Explorer 7. Fa poc, el Firefox 2 doblava a l'Internet Explorer 7, veurem com a variat això després de que les actualitzacions a l'IE7 fossin obligatòries a tots el Windows XP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada