7 de gener de 2007

52,9 milions de dòlars el 2005

Font: La Tejedora (1), Google.dirson.com (1)
Aprofitant el canvi d'any (bon any, per cert a tots els que ens visiteu), la Fundació Mozilla ha fet públics els resultats econòmics del 2005. "Que els responsables del desenvolupament del Firefox i Thunderbird comptin amb els fons necessaris per a contractar el personal adequat i promocionar els seus productes és de suma importància. Que siguin transparents en quan a la quantitat i la procedència dels ingressos, també."

Mitchell Baker, la presidenta de la corporació Mozilla i que podeu veure a la fotografia de la dreta va fer públiques les dades el 2 de gener: 52.900.000 dòlars va ingressar la Fundació Mozilla(en) (fundació sense ànim de lucre) que es destinaran per a contractar personal per el desenvolupament del navegador i altres aplicacions de la fundació a més de per promocionar-se.

La major part d'aquest diners, a part de per donacions anònimes de gent normal i corrent han provingut de l'acord econòmic en que van arribar Mozilla i Google a principis del 2005. El Firefox porta per defecte com a pàgina d'inici la pàgina de Google. Hi ha rumors en que es diu que Mozilla rep un percentatge dels diners que ingressa Google amb anuncis Ad-Words en cerques fetes a través del Firefox, però són només rumors ja que l'acord no s'ha fet mai públic.

Tot i això d'aquests quasi 53 milions, segons diu Mitchell Baker, la majoria provenen de les seves "relacions" amb els cercadors. A alguns països com Japó, Xina, Taiwan i Corea, el cercador per defecte del Firefox no és Google sinó Yahoo!: en aquells països és aquest cercador el que té la supremàcia en comptes de Google, que domina a Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada