17 de gener de 2007

Historial avançat en el Firefox 3

Fonts: Cybernet News (1), Genbeta (1), Zona Firefox (1)
Si no fa ni cinc dies que us vam traduir un resum de les noves opcions que podia incorporar el Firefox 3 avui s'ha fet pública una nova característica: un historial avançat que funcionarà d'una manera més "intel·ligent".

Una de les característiques que coneixiem aleshores era l'intenció dels desenvolupadors d'ajuntar l'historial i les adreces d'interès en un mateix menú. Alex Faaborg(en) (User Experience Designer de Firefox 3, "Dissenyador de l'Experiència d'Usuari del Firefox 3") va publicar aquestes paraules:

"Amb aquest diseny, l'historial de navegació està dividit en segments per temps i successos específics (com realitzar una cerca, o obrir una nova perstanya i teclejar una adreça) que automàticament creatan nous segments. Cada segment de navegació està agrupat sota l'acció que va iniciar la sèrie de pàgines web vistes. Aquests segments podran restar col·lapsats per defecte per reudïr el tamany d'informació mostrada inicialment."

És a dir, les pàgines web visitades es categoritzaran automàticament, primer sota el domini i després sobre com s'hi ha accedit (des d'una cerca, escrivint l'adreça, des d'un enllaç, de d'una adreça d'interès...). A més a l'historial se li afegiran unes petites imatges de les pàgines visitades per fer-les més còmodes de reconèixer a simple vista. D'altra banda de dies només es mostraran les carpetes "Avui", "Ahir" i "Dies anteriors": la majoria de la gent no acostuma a buscar pàgines que va visitar fa més de dos dies.

La següent imatge (una ampliació de l'anterior) permet fer-se una idea de com serà:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada