16 de juny de 2007

13 scripts Greasemonkey

Greasemonkey és una extensió que permet modificar el codi d'una pàgina a partir d'scripts que un mateix pot crear o es poden descarregar des d'Internet. D'aquests n'hi ha un munt i que fan funcions molt diverses, segur que un o altre t'interessarà.

Nota: Tots els enllaços d'aquesta entrada van a descàrregues directes.

Podeu baixar-vos Greasemonkey aquí.

Analitzem 13 scripts per a aquesta extensió que et poden ser de molta utilitat, les he classficat en tres grups: Google, YouTube i Altres.

Google
Google Autopager i Google Images Autopager: Google Autopager permet veure tots els resultats de Google a la mateixa pàgina, sense haver d'anar avançant d'una en una. És a dir en una pàgina es mostren tots els resultats. Això podria tenir un problema: la pàgina pesaria molt (milions de resultats en una sola pàgina!), el concepte d'aquest script ho evita: quan fas una cerca al Google se't carreguen els deu primers resultats (normal), però quan arribes a baix de tot, en comptes d'haver d'anar a la pàgina següent amb els pròxims resultats Google Autopager els carrega automàticament, i així successivament. L'extensió Customize Google té una funció semblant. Google Images Autopager fa el mateix amb Google Images.
Google Image Relinker: Quan volem veure una imatge a Google Imatges primer ens apareix una pàgina que a la part superior i tenim un enllaç a la imatge i a la part inferior la pàgina d'origen de la imatge. Amb Google Image Relinker, al fer clic sobre un resultat de Google Images no cal fer aquest pas, sinó que directament es veu la imatge a tamany complert.
Google Image Type Recognition: Fa poc Google Images va permetre fer cerques segons el criteri (cercar qualsevol imatge, cares o imatges de notícies). Això de moment només s'aconsegueix a partir del codi &imgtype=face o &imgtype=news. Aquest script incorpora aquesta opció en forma de menú, fent-la així molt més accessible per a tothom.
Googlenlarge: Al obtenir els resultats d'una cerca al Google Images, podrem veure les imatges a mida real amb tan sols passar el ratolí pel damunt.
GoogleTagCloudMaker: Aquest script afegeix un núvol de tags (nube de tags) als resultats de Google.
Two Column Google: Això permet veure els resultats de Google en dues columnes.


YouTube

YouTube Googler: Aquest script modifica l'aparença del YouTube per fer-la més semblant a la de Google Video. El canvi més clar és que la pantalla del vídeo és força més grossa.
YouTube Resizer: El que fa aquest script és permetre veure els vídeos del YouTube en un tamany de pantalla molt més elevat, com mostra la imatge:

Altres

Linkify ting: Al veure l'adreça d'una pàgina web sense enllaç: http://firefoxcat.blogspot.com, Linkify ting la converteix en un enllaç: http://firefoxcat.blogspot.com.
NoDelay: No Delay és un script que elimina les temps d'espera de moltes pàgines web d'allotjament d'arxius. Aquests llocs són molt usuals i els temps d'espera no serveixen per res (en principi només es poden evitar tenint comptes especials de pagament). NoDelay permet no haver d'esperar per descarregar un arxiu d'alguna web que utilitzi aquest sistema.
Tin Foil Hat: TinyURL és un servei que et dóna una URL curta (http://tinyurl.com/27e6pu, per exemple) que redirigeix a una més llarga. Tin Foil Hat permet veure a quina pàgina redirigeix una adreça tinyurl.com avans d'obrir-la.
Comment Buttons User Script: Amb Comment Buttons User Script quan feu un comentari en un bloc de Blogger (com FirefoxCAT) tindreu més opcions i emoticones per personalitzar els vostres comentaris.

N'hi ha un munt més però aquí he fet un petit resum d'algunes de les més importants, pròximament també faré un article d'scripts de Grasemonkey per a Gmail i Google Calendar, que n'hi ha un munt però en aquest article no n'he afegit cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada