12 de juny de 2007

Els llocs segurs i Firefox 3

Encara llançant-se versions alpha del Firefox 3 és moment d'incloure-hi les últimes novetats. En aquesta nova versió la seguretat serà un dels objectius més importants.

Ara toca els certificats de llocs segurs o SSL(+). Moltes pàgines web (https://) obtenen aquests certificats de companyies no fiables i de forma massa accessible. Per tant empreses malicioses poden disposar d'un certificat SSL perfectament. Sense anar més lluny el 2005 hi va haver 450 atacs de pesca electrònica(en) (phishing) utilitzant aquests llocs.

Tenint present que el navegador no té la possibilitat de saber si el lloc és segur veritablement o no, el que es farà serà informar l'internauta tant bé com pugui, d'on es troba.

Amb el propòsit de saber veritablement si ens trobem a un lloc de confiança o no Johnathan Nightingale(en) ha publicat un article(en) amb diverses formes de sol·lucionar el problema.

La discussió actualment és sobre com s'ha de presentar aquesta informació.
Es farà mitjançant el mètode de l'internet Explorer 7: una finestreta d'informació a la qual es pot accedir clicant sobre un botó de la barra d'adreces.

Els dissenys proposat per aquest botó són els següents:

El segon és el més senzill i petit, així no interfereix en l'espai de treball de l'usuari.

La figura aquesta del "guardià" s'anomena Larry, i representa ser qui ens bloqueja els llocs maliciosos.

Font: Zona Firefox (1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada