7 de juny de 2007

Firefox 3a5

Amb una setmana de retard Mozilla ha llençat la versió 5 de l'alpha del Firefox 3 Gran Paradiso.

Farem un resum dels principals canvis que s'hi han afegit:

  1. El gestor de contrasenyes s'ha reescrit, si abans estava en C++ ara està en JavaScript. Amb això s'augmenta la seguretat i es fa més fàcil la integració amb altres sistemes d'identificació.
  2. Suport per els Widgets de Mac OS natiu.
  3. S'està treballant pel JavaScript 1.8(en), això afecta a l'usuari de manera indirecta. Al ser una millora d'un llenguatge de programació, moltes webs milloraran el seu contingut en aprofitant aquesta novetat.
  4. Segona interacció amb FUEL: 0.2(en). FUEL és una llibreria JavaScript que incorpora funcions i objectes útils pel desenvolupament d'extensions.
  5. No obstant això, el canvi més visible és la inclusió de les Adreces d'Interès a Llocs. Llocs serà una combinació de les Adreces d'Interès i l'Historial. Les adreces d'interès inclouran etiquetes, per poder cercar entre les adreces d'interès a través d'aquestes. Això és perquè s'ha migrat del sistema anterior al SQLite(en), també el gestor de baixades serà basat en SQLite.
llista complerta de canvis en anglès
La versió alpha 6 hauria d'arribar, segons està previst, el 29 de juny, tot i això tenint en compte que aquesta versió (la 5) ve amb una setmana de retard, possiblement la 6 també ho farà.
  • 3a5: Windows, Linux, Mac OS X, material (atenció això no són versions estables, sinó Alphes, si no sou un usuari avançat o un testejador no els descarregueu. Al no ser una versió estable tan sols estan disponibles en anglès).
vegeu altres versions del Firefox 3: 3a4, 3a3, 3a2 i 3a1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada