11 de setembre de 2007

400 milions de descàrregues

Ara fa uns dies, el comptador de descàrregues del Firefox va arribar als 400 milions de Firefox baixats, el que significa que en poc més d'un any s'han aconseguit 200 milions de descàrregues.

És a dir 400.000.000 cops algú s'ha descarregat el Mozilla Firefox des que el 10 de novembre del 2004 es va començar a comptar. Cal mencionar que el nombre de descàrregues no significa nombre d'usuaris, ja que un usuari es pot baixar més d'un cop el Firefox i en més d'un ordinador, o també que una versió del Firefox l'utilitzi més d'una persona. Aquest comptador no compta tampoc les descàrregues fetes a través d'una altra web (Softonic, etc.) a través de clients P2P, gent que ha aconseguit el navegador gravat en un CD, amb una distribució de Linux... per tant aquest comptador no reflecteix, en cap cas el nombre d'usuaris.

No obstant s'estima que actualment una de cada quatre descàrregues que es fan del Firefox desencadenen en un usuari regular. A la Viquipèdia hi ha una interessant taula del nombre de descàrregues, la copio a continuació:Cal felicitar Spread Firefox, la web que ha generat el comptador, i que s'encarrega de difondre el Firefox arreu del planeta. Sens dubte cal també agrair la comunitat del Firefox, els seus usuaris, blocs com aquest en el qual comentem les notícies del navegador, pàgines webs que el recomanen... i tothom qui va córrer la veu i que hem aconseguit que el Firefox sigui un dels programes lliures més populars del món (amb el permís de l'eMule, WordPress...).

El Firefox a més ha arribat a ser el principal navegador candidat a desbancar l'Internet Explorer d'un tro que feia massa anys que ocupava, i va per bon camí ja que amb molts pocs anys de vida ha aconseguit un 25% del mercat.

PD: Al moment d'escriure aquest post el Firefox ja porta 401.862.544 descàrregues!
Four Hundred Million Firefox Downloads
HISTÒRIC: 300 milions de descàrregues
IMATGE: del comptador amb 400000652 descàrregues
IMATGE: del comptador amb 399999763 descàrregues

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada