14 de gener de 2008

Curiositat: "Mammon dormia..."

Mammon dormia. I la bèstia renascuda s'estenia sobre el terra i els seus nombres desenvolupaven una legió. I ells proclamaven el temps de collites sacrificat el foc, amb la sagacitat de guineus. I construïen un món nou en la seva pròpia imatge com promès per les paraules sagrades, i parlaven de la bèstia amb els seus nens. Mammon es despertà, i vet aquí! estava sol amb un seguidor.
del Llibre de Mozilla, 11:9
(10a edició)
Finalment ja sabem quin serà l'ou de pasqua del Firefox 3. Serà el fragment 11:9 del llibre de Mozilla, l'he traduït a dalt (encara no hi ha traducció oficial).

Si en una nova pestanya entreu a l'adreça "about:mozilla" veureu un fragment del Llibre de Mozilla, amb un bonic poema. Tots els navegadors de Mozilla o basats en el Firefox tenen aquesta possibilitat. En realitat no és més que una característica totalment inútil. Molts programes tenen altres funcionalitats així (per exemple, l'OpenOffice.org inclou un minijoc de naus); no serveixen per res però són graciosos i enigmàtics.

Mozilla sempre ha recorregut al Llibre de Mozilla, però fins ara l'estrofa del Firefox sempre havia estat el fragment 7:15 del Llibre de Mozilla (aneu a "about:mozilla" per llegir què diu), ara el Firefox inclourà l'estrofa del fragment 11:9. Les estrofes del Llibre de Mozilla han aconseguit tal popularitat que tenen un article a la Wikipedia anglesa.

Suposo que el canvi es farà efectiu pel Firefox 3 beta 3, ja que a la beta 2 encara hi ha l'estrofa de la versió 2.0.

Nota 01: A l'Internet Explorer en un XP SP1 o anterior, si escrius about:mozilla a la barra d'adreces apareix una pantalla semblant a la Pantalla Blava de la Mort.
Nota 02: Segons Microsoft, la darrera versió de l'Internet Explorer (la 7) no té cap ou de pasqua, en canvi si que en tenen les altres versions de l'IE, el Word, l'Excel i el Windows XP i Vista (entre altres).
Nota 03: Es diu que Mammon representa l'Internet Explorer, ara entendreu millor l'estrofa de dalt ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada