8 de gener de 2008

La darrera campanya del Firefox arrenca amb polèmica

Fa unes setmanes Mozilla demanava voluntaris per fer un vídeo del Firefox. Fa pocs dies començava la campanya Fight Against Boredom (Lluita contra l'avorriment). Des de llavors la polèmica ha estat servida.

Tots sabem que per promocionar el Firefox es fan coses ben curioses, com el concurs de fa poc Operation Firefox o les 24 hores de Mozilla. La darrera campanya es deia Fight Against Boredom i se n'ha parlat força...

La campanya es basava en dir que els usuaris del Firefox tenien una millor qualitat de vida que els de l'Internet Explorer a través de missatges "en to humorístic" com: els usuaris del Firefox són menys propensos a ser infectats per fongs, són més propensos a treballar autònomament, són més propensos a anar de vacances a San Francisco... Entre un munt d'aquestes frases n'hi havia algunes que feien referència a malalties com: "Els usuaris del Firefox tenen un 38% menys de possibilitats de viure amb altres que pateixen càncer de pit" o "Un 24% menys de possibilitats de viure amb altres que pateixen malalties del cor".

Era d'entendre que les crítiques no tardarien en arribar i que al cap de poques hores ja hi havia molts usuaris titllant la iniciativa d'insensible i de mal gust. Paul Kim es va haver de disculpar amb un correu: "Em vull disculpar sincerament per aquest descuit. No havíem revisat les estadístiques abans de publicar-les accidentalment i algunes són clarament de mal gust. Aquestes frases no reflecteixen la opinió de Mozilla i estem treballant per arreglar-ho."

Des d'aquell moment la web de la campanya no és accesible al públic i s'hi ha d'accedir amb una contrasenya.

Però les crítiques no acaben aquí. Entre altres coses la campanya portava una cançó a l'estil "We are the world" cantant a favor del Firefox. Molts usuaris han dit que el vídeo és patètic i que s'avergonyeixen d'utilitzar el Firefox per vídeos com aquell. Tot i això cal dir que no totes les reaccions al vídeo han estat negatives.

"Fight Against Boredom" (pàgina web)
"The Truht about Mozilla" (bloc fals)
"Firefox Rise Up Viral Video" (vídeo de la cançó al YouTube)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada