24 de gener de 2008

Nova data pel Firefox 3

A través de la llista de correus de traducció del Firefox al català m'he assabentat de la nova data de sortida del Firefox 3, es tracta de finals de març:

"Do you think your content could be updated by the time that Firefox 3 is released (around the end of March)?"
La veritat és si en un principi es deia que tindríem el Firefox per a finals del 2007 això representa un retard de més d'un trimestres. Però si això serveix per millorar el Firefox tant en funcionalitats com en estabilitat ho hem de veure com una bona notícia.

També podem veure una altra part positiva d'això, i és que els programadors d'extensions i els dissenyadors de temes tindran més temps per a adaptar-se. Cal dir que menys d'un 40% de les 750 extensions més populars són compatibles amb el Firefox 3.

4 comentaris:

 1. Com ho saps lo del 40% de compatibilitat?
  Sempre m'he preguntat com saber les extensions compatibles amb certa versió de FF. Crec que és una cosa que falta a la webs de "addons" de Mozilla

  ResponElimina
 2. Ho vaig veure aquí:
  http://wiki.mozilla.org/Firefox3/StatusMeetings/2008-01-22

  Tot i això, ara veig aquest estudi que diu que tan sols és el 20%:
  http://blog.mozilla.com/metrics/2008/01/14/firefox-3-extension-compatibility-status/

  ResponElimina
 3. es possible que les 2 dades siguin correctes.
  Al Blog de mozilla comenta un 20$ amb suport a Firefox 3 Beta, i deixa fora el suport a les alphes que es dona a força extensions.
  De fet una que suporti una alpha es molt probable que funcioni a la versió final.

  ResponElimina
 4. Aquest és el problema. Moltes vegades el codi funciona pel Firefox nou però els desenvolupadors així ho han d'especificar, oi?

  És a dir, quan algú penja una extensió ha de dir per a quin navegador funcionarà, i si quan van penjar l'extensió encara no havia sortit cap beta del Firefox 3 no el van posar com a compatible tot i que potser sí que ho són.

  Funcionen així les coses?

  ResponElimina