15 de febrer de 2008

Els usuaris del Firefox s'han doblat en un any

Chris Blizzard, membre de la junta directiva de Mozilla, va fer una presentació parlant del futur del Firefox, a ars technica n'han publicat un resum.

Blizzard ha centrat el futur del Firefox en dos grans apartats: el Firefox 3 i el Firefox Mobile. Del Firefox 3 destaca tant les novetats més aparatoses, com les que treballen per sota, com el nou sistema de renderitzatge Cairo o les millores en l'ús de memòria (sobretot a Linux).

Pel que fa als terminals mòbils ha elogiat al Safari de l'iPhone i ha reconegut que intentaran millorar els seus passos, respectant els estàndards, amb la possibilitat d'instal·lar extensions i assegurant la interoperabilitat amb el Firefox per a ordinadors. A més li volen incloure compatibilitat per a GPS, càmares i altres possibilitats del telèfon mòbil.

L'objectiu de Mozilla ha llarg plaç és "assegurar que el web és una plataforma viable per a tothom", ha dit. També ha destacat els problemes que poden portar el Silverlight i l'Adobe AIR a Internet, ja que volen desplaçar els estàndards lliures. "L'adopció del Firefox ha posat Mozilla a una posició única com a projecte de codi obert", també s'aventura a propiciar "canvis" a Mozilla.

Durant la presentació Blizzard també va donar algun números força sorprenents de l'estat actual de Mozilla i del Firefox que compta amb:

 • 45 treballadors a temps complert i amb sou a Mozilla.
 • més de 1.000 contribuïdors al codi voluntaris.
 • 20.000 testejadors de versions nightly.
 • 500.000 testejadors de versions beta.
 • 50.000.000 usuaris diariament.
 • 125.000.000 usuaris totals (diu que s'ha doblat en tan sols un any).
"The Future of Firefox: Chris Blizzard speaks at SCALE" - ars technica

7 comentaris:

 1. Si us plau, en pots indicar la font? M'aniria força bé saber-ho.

  Merci!

  ResponElimina
 2. http://wiki.mozilla.org/Firefox3/StatusMeetings/2008-02-05#Beta_3_Status

  ResponElimina
 3. Moltes gràcies per la informació, ara ho modifico al menú.

  ResponElimina
 4. Has ficat una o en majuscules en el menu, quan vaig ficar la data del IE era només per dir que firefox 3 surtira a prop d'aquesta data per competir directament, no es pq m'agradi pq no m'agrada gens.

  ResponElimina
 5. Tens raó, he sol·lucionat això de la O.

  Respecte l'IE8, ja m'ho imagino que no 'tagrada ^^, a qui li pot agradar? No l'incloc a la llista perquè sinó també hauria d'incloure l'Opera, el Safari... i no acabaríem mai.

  ResponElimina