9 de març de 2008

Provant l'Internet Explorer 8 beta 1

Fa pocs dies es va publicar la primera versió beta pública de l'Internet Explorer 8, des de Microsoft prometien "grans novetats". A FirefoxCAT hem decidit provar-les i comparar-les amb els Firefox 2 i 3, per veure si finalment la lluita entre els dos navegadors estarà igualada; en termes de qualitat.

Després de baixar-nos la nova versió de l'Internet Explorer 8 (ocupa quasi el doble que el Firefox 3 beta 3!) s'ha de passar un procés d'instal·lació força lent (comparat amb el del Firefox que dura pocs minuts o segons) i que a més implica reiniciar el sistema.
L'IE 8 ens substituirà la versió que tinguem instal·lada (per tant, sigueu curosos a l'hora d'instal·lar-lo) al inciar-lo se'ns carregarà una pàgina de benvinguda i ens apareixerà un assistent per configurar el programa.
Consisteix en seleccionar quins serveis web volem utilitzar per defecte, i per defecte venen configurats els de Microsoft; els motors de cerca són fàcils de canviar, però no he aconseguit seleccionar com a serveis el Blogger com a eina per a escriure al bloc, el Google Maps com a visualitzador d'imatges o el Gmail com a client de correu; és més, no hi ha cap servei de Google disponible (excepte als motors de cerca).
La interfície és molt semblant a la de l'Internet Explorer 7, a més però s'ha inclòs una barra d'adreces d'interès, similar a la del Firefox.

Una de les novetats que s'inclouen és Activities (Activitats) que consisteix en unes opcions al menú que apareix al fer clic amb el segon botó del ratolí que ens permet enviar la pàgina per correu electrònic, traduir-la o escriure al nostre bloc (tenint en compte que no ens deixa seleccionar serveis de Google, aquesta opció és poc interessant). Cal dir que per al Firefox tenim multitud d'extensions que fan aquesta funció, i molt millor. A més a més tot això queda molt lluny dels microformats, l'estàndard que permetrà marcar zones de les pàgines web amb referències geogràfiques, esdeveniments, etiquetes, contactes, dates...
Les Developer Tools (Eines per a desenvolupadors) són útils i permeten interpretar clarament els codis d'una pàgina web, tot i això no fan res que no es pugui aconseguir amb extensions al Firefox.
El botó Emulate IE7 serveix per navegar com si utilitzessim l'IE7, però necessita reiniciar el navegador.

Respecte el renderitzat, he de dir que he tingut problemes amb moltes pàgines, per exemple des del Blogger no m'apareixia el títol del missatge (i he hagut d'escriure des del Firefox). He anat a mirar l'Acid Test i el 2 el passava bé (no així la còpia d'acidtests.org), però al 3 només aconseguia una puntuació de 17/100; molt per sota de la resta de navegadors, tot i que millorant 4 punts respecte l'IE7.
En termes de seguretat s'ha inclòs prevenció contra el programari maliciós (com també fa el Firefox 3); a més a més s'han fet canvis a la barra d'adreces perquè el domini quedi més ressaltat i evitar així atacs de pesca electrònica.

Realment no crec que les escasses novetats arribin, si més no a aproximar-se, a la qualitat d'altres navegadors com el Firefox o l'Opera. A més a més, mentre el Firefox cada cop és més lleuger, l'Internet Explorer cada cop pesa més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada