19 de març de 2008

Spectator, col·labora amb Mozilla sense fer res

Possiblement alguna vegada has volgut col·laborar amb algun projecte de programari lliure però, aquests, només busquen programadors, dissenyadors gràfics i traductors. I tu no compleixies aquests requisitis i no pots ajudar-los.

Spectator és una extensió del Firefox impulsada per Mozilla que sol·luciona aquest problema: per ajudar al desenvolupament del Firefox tan sols te l'has d'instal·lar. Serveix per enregistrar quins elements del Firefox fas servir més usualment i així saber en què és més important treballar. Lògicament és totalment anònim; però per si algú desconfia, a la pàgina about:metrics (només accessible si disposeu de l'extensió) podeu consultar què mesura. Això sí, només funciona amb el Firefox 3.

Spectator es va alliberar fa un parell de dies i ja tenim les primeres dades: el botó que més s'utilitza és el d'anar endarrera.

"Introducing Spectator" i "Spectator, two days later" - Blog of Metrics

4 comentaris:

 1. el botó que més s'utilitza és el d'anar endarrera.
  Per tant ja és bo que en el disseny nou del Firefox 3 aquest botó hagi augmentat de mida.
  Quan surti la versió definitiva de Firefox 3, fes una llista d'aquest tipus d'extensions noves que sols funcionen a la versió 3.

  ResponElimina
 2. Hi ha força gent que no i acaba d'agradar això que el botó endarrera sigui més gros que el d'anar endavant, en canvi a mi m'agrada molt!

  Quan surti el Firefox 3 tinc previstos alguns articles: un amb totes les novetats, un amb tutorials o trucs només pel Firefox 3, i ara m'has donat la idea de fer-ne un amb extensions només pel Firefox 3...

  Hauré de començar ja a preparar-los...

  ResponElimina
 3. Lo del Firefox3 t'ho deia perquè segurament ara poca gent deu estar amb la 3, i molts encara usen la 2 (com jo). Per tant no poden instal·lar aquesta extensió, quan surti la 3 potser ja no se'n recordin de tal extensió i es perdrien moltes oportunitats d'aportar una col·laboració fàcil en el projecte Mozilla.

  ResponElimina
 4. aniol tens raó. Ho tindré en compte ;-)

  ResponElimina