6 de maig de 2008

Mozilla respon a Market Share

Logo de TheCounter.comJust ahir us informàvem que Market Share donava mals resultats al Firefox el mes d'abril, atribuint-li una caiguda de quasi un punt percentual en la quota de mercat i números vermells en totes les versions excepte al 3.0 que es mantenia. El Safari i el Netscape també perdien quota de mercat i l'Opera es mantenia. En canvi l'Internet Explorer experimentava una pujada d'1,22 punts.

Mozilla, s'ha posa't en contacte amb Net Applications (l'empresa responsable del comptador) per intentar esbrinar les causes d'aquest estudi, que trenca amb la tònica habitual dels darrers anys.

Encara no se sap la causa dels resultats, però s'ha esbrinat que el Firefox va mantenir el seu ús (però va baixar el percentatge), fet que significa que l'ús de l'IE va augmentar desmesuradament durant un període.

La data clau és el 18 d'abril (casualment aquell dia s'alliberava l'SP1 del Windows Vista), dia en el qual les visites d'usuaris únics de l'IE van caure entre un 25% i un 50%, tot i que les pàgines vistes per usuaris d'aquest navegador es van mantenir.

De moment tot és un enigma, possiblement caldrà esperar a l'anàlisi del maig per saber si aquestes dades han estat un error o realment reflecteixen el un canvi de rumb en el món del navegadors.

"Firefox Worldwide Market Share - was there a change?" - Mozilla Metrics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada