18 de juny de 2008

Extensions només pel Firefox 3

El Firefox 3 ja és aquí i un cop més les extensions són una de les seves principals virtuts, a continuació hem fet un resum d'algunes extensions només compatibles amb el Firefox 3 (com va suggerir l'aniol que féssim), segurament en falten moltes, però hem intentat comentar aquí les més populars i útils.

Prism for Firefox 0.2
El Prism és un programa de Mozilla Labs que permet desar com a aplicacions d'escriptori pàgines web, incloent també pàgines com Google Docs, Google Calendar, Gmail, eyeOS...
Aquesta extensió el que fa és integrar un element a la llista del menú "Edita", que converteix el web que estem visitant en un accés directe de l'escriptori.
EXTENSIÓ: Prism for Firefox 0.2
INFO: Prism
Spectator 2a9
Ja vam parlar de l'Spectator, però per fer un resum: es tracta d'una extensió que envia dades sobre els teus modes de navegar a Mozilla per tal que puguin millorar el Firefox. Aquestes dades en cap moment són compromeses; s'envien coses com les extensions que tenim, el nombre d'adreces d'interès, quins botons cliquem més... en qualsevol moment pots comprovar què està enviant a about:metrics, però des de Mozilla asseguren que no s'usen les dades malintencionadament.
EXTENSIÓ: Spectator 2a9
Weave 0.1.28
També vam parlar de l'extensió Weave (i la seva darrera actualització), es tracta d'una extensió que sincronitza l'historial, les adreces d'interès, les extensions, les preferències, etc. de tots els Firefox que utilitzem, és a dir, si tenim el Firefox instal·lat a casa i instal·lat a la feina, ho tindrem tot igual i a la vegada, també si el tenim al portàtil o si en un futur el tenim al mòbil. És semblant al que integra el recentment llançat Opera 9.5.

El Weave encara està en una fase de desenvolupament força primerenca, però la propera versió (prevista pel dia 20) inclourà novetats molt interessants.
EXTENSIÓ: Weave 0.1
Ctrl-Tab 0.16.3
Tot i que hi ha una versió semblant per al Firefox 2, Ctrl-Tab és una extensió exclusiva pel Firefox 3. La seva funció és la de crear una interfície quan naveguem entre les pestanyes amb la combinació de tecles Ctrl+Tab o quan cliquem el botó "Llista totes les pestanyes" de la dreta de la barra de pestanyes. Possiblement el que inclou aquesta extensió s'inclourà per defecte a la propera versió del Firefox, la 3.1.
EXTENSIÓ: Ctrl-Tab 0.16.3
Locationbar² 1.0.1
Aquesta extensió inclou una funcionalitat que es prevèia pel Firefox 3 però que finalment no s'ha inclòs, i que l'Internet Explorer 8 portarà per defecte. Es tracta de marcar més clarament quin és el domini del web que estem visitant.
També permet navegar fàcilment pels directoris d'un URL. Destaca sobretot el gran nivell de personalització que té.
EXTENSIÓ: Locationbar² 1.0.1
Edit Middle 2
Si ja heu anat tafanejant el Firefox 3 haureu pogut veure que la llista d'adreces visitades de la barra d'adreces (l'awesome bar) que es mostra quan comencem a escriure un URL no es msotra si editem una URL ja escrita a la barra.

Bé, concretament si n'editem caràcters del mig, és a dir, si esborrem les últimes lletres ens segueix donant suggerències a la llista, però si n'editem al mig no.

Per exemple, si escrivim google.com i després esborrem la m, el Firefox ens suggerirà adreces, en canvi, si esborrem la c, no. Aquesta extensió ho sol·luciona i així sempre ens donarà suggerències.
EXTENSIÓ: Edit Middle 2
New Tab Button on Tab Right 0.4.4
Aquesta extensió el que fa, senzillament és integrar un botó com el de l'Internet Explorer 7 per crear una nova pestanya. Cal tenir en compte que aquesta extensió és merament decorativa, ja que si fem doble clic sobre un lloc de la barra de pestanyes on no hi ha cap pestanya, ens n'obre una de nova.
EXTENSIÓ: New Tab Button on Tab Right 0.4.4
He intentat parlar de les més interessants en aquesta llista, segur que me'n deixo un munt (Aging Tabs, Sage-Too, PluginWatcher, Classic Compact, Custom Download... i moltes més que segur trobareu). No cal dir, que aquí no hem tractat de temes ni cap altres tipus de plugin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada