13 de juny de 2008

Primers detalls del Firefox 3.1

Mike Beltzner va publicar ahir al grup de Google de desenvolupament de Mozilla els primers detalls del Firefox 3.1 (nom en clau Shiretoko), la propera versió després del Firefox 3, i que sortirà a finals d'aquest 2008 (en principi, paral·lelament al Firefox Mobile).

De moment ja hi ha nou bugs (recordeu que per a Mozilla, bug no significa només error sinó que també pot voler dir que quelcom necessita una millora) que s'han de sol·lucionar per aquesta nova versió. Els detallem a continuació (en alguns casos ja hi ha alguna extensió que ofereix aquella funcionalitat, us en posem l'enllaç):

Pestanyes i navegació
Volen crear una interfície quan ens desplacem per les pestanyes amb Ctrl+Tab similar a les que tenen el Windows Vista Aero i el Compiz Fusion per a GNU/Linux per canviar de finestres. Actualment ja hi ha una extensió que porta aquesta característica anomenada Ctrl-Tab.

EXTENSIÓ: Ctrl-Tab
BUGZILLA: Bug 395980
També volen fer quelcom similar amb el botó "Llista totes les pestanyes" que tenim al costat dret de la barra de pestanyes: volen que en comptes de desplegar-se una llista amb els noms, aparegui un menú amb totes les miniatures i inserir-hi, a més, una caixa de filtre. L'extensió Ctrl-Tab també inclou, ja, aquesta funcionalitat.

EXTENSIÓ: Ctrl-Tab
BUGZILLA: Bug 436304
Biblioteca
Integració de l'historial de descàrregues també a la biblioteca. Recordem que la biblioteca és la integració de les adreces d'interès i l'historial en un mateix menú.

BUGZILLA: Bug 402231
També s'hi inclou que quan comencis a entrar una etiqueta, et suggereixi les que comencen igual, millores a la cerca, dreceres de teclat i l'edició de moltes etiquetes a la vegada.
BUGZILLA: Bug 415960 | Bug 436380 | Bug 434946 | Bug 412002
Altres
Altres novetats seran, per exemple, la comprovació de la compatibilitat de les extensions durant les actualitzacions o suport a les CSS3 i a l'etiqueta HTML
"Very early draft of Firefox 3.1 plan available for comment" - mozilla.dev.planning

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada