30 d’agost de 2008

L'acord entre Mozilla i Google s'allarga fins el 2011

A vegades la gent pregunta com es financia Mozilla si tots els seus programes són gratuïts i lliures. Una petita part prové de la botiga de Mozilla (Mozilla Store) on venen samarretes i altres productes relacionats amb Mozilla, una altra petita part prové de donatius desinteressats d'individuals.

Però la major part prové dels acords que manté Mozilla amb alguns cercadors; el Google el més important. El sistema és el següent, a canvi que Mozilla mantingui el Google com el cercador per defecte (tant a la barra d'ubicació com a la caixa de cerca), l'empresa del cercador finançarà projectes de Mozilla, fins a tal punt que el 2006 van ser 57 milions de dòlars, més d'un 85% de tots els ingressos de la Fundació.

Aquest acord havia d'acabar el 2006, però envers l'interès d'ambdues parts es va prorrogar la finalització fins el 2009, i ara s'ha allargat fins el novembre del 2011. John Lilly, membre de Mozilla, va dir: "Estem molt, molt contents de les nostres relacions amb Google i això ens assegura que Mozilla serà sostenible i podrà prosperar per molt de temps".

ALTRES MITJANS: cnet, Genbeta i TechCrunch

3 comentaris:

 1. Sempre es una bona noticia, el suport que reb Mozilla i per extensió, el millor navegador: Firefox. Salut. ;-)

  ResponElimina
 2. Sabeu on puc enviar un mail per enviar un problema del firefox 3?

  ResponElimina
 3. Carlos Soler, és cert que és una bona notícia. El problema és que això pot fer que Mozilla cada cop depengui més de Google, i això pot ser un problema.

  Ruben, a les notes de la versió" diuen això:

  M'agradaria ajudar al projecte. Què puc fer?

  Necessitem ajuda de la comunitat de desenvolupadors i provadors per a informar-nos de de tot allò possible per a fer el Firefox millor encara. Llegiu aquestes notes i les instruccions d'enviament d'informes abans de trametre res a Bugzilla. Podeu també fer-nos-ho saber gràcies a un formulari de contacte.

  ResponElimina