2 de novembre de 2008

Provant el Firefox 3.1 beta 1

Tot i que amb un parell de setmanes de retard, a FirefoxCAT havíem d'analitzar el Firefox 3.1 beta 1 que va sortir a mitjans octubre.

Motor de renderització
Com sempre s'ha millorat el Gecko, el motor de renderització del Firefox. Ara a la prova de l'Acid3 (la prova més important que analitza la compatibilitat amb els estàndards web CSS) obté una nota d'un 89 sobre 100, cinc punts més que l'alpha 2.
S'ha inclòs suport a la implementació de les transformacions de pàgines web que permeten el moviment, rotació, ampliació, reducció, transparències... de pàgines web o elements del seu interior. (INFO)
Usabilitat
S'ha mogut el botó de Nova pestanya al final de la barra de pestanyes, en comptes de a la barra de navegació, on està al Firefox 3.0.
També s'ha afegit un esbós de l'API que permetrà la geolocalitació de l'usuari d'acord amb els estàndards de la W3C. (INFO)
EXTENSIÓ: Geode (anàlisi)
Localització
A més a més, ja està disponible en trenta-sis idiomes diferents, entre ells el català.
Futur
Encara s'ha d'habilitar per defecte el TraceMonkey, el motor de JavaScript que pretén fer que el Firefox esdevingui el navegador més ràpid de la xarxa. Actualment es pot activar (en el Firefox 3.1) entrant a les configuracions avançades de l'about:config.

També en les properes versions veurem, segurament, el suport multitàctil i el nou sistema de recuperació de pestanyes. A més van dir que inclouria navegació privada, una interfície d'usuari més neta i millores en la seguretat.

Altres novetats que originalment estaven planejades per aquesta versió són un nou gestor de complements, integració de l'historial de baixades i la Biblioteca (Historial i Adreces d'interès) i sistema d'autocompletat en les pestanyes.

2 comentaris: