12 de gener de 2009

Canvis en el comportament de les pestanyes

[boto.png]Mike Beltzner, líder del desenvolupament del Firefox, ha anunciat al seu bloc que les properes versions del Firefox canviaran el comportament de les pestanyes.

Actualment, quan obrim una nova pestanya, aquesta apareix al final de tot de la barra. A partir d'ara, ho farà immediatament a la dreta de l'actual si l'hem obert clicant amb la rodeta del ratolí en un enllaç o amb l'opció Obre l'enllaç en una pestanya nova del segon botó. Alguns navegadors com l'Internet Explorer 7 ja ho fan.

Ara bé, quan obrim una pestanya amb la combinació de tecles Ctrl +T, amb el botó de la interfície o amb l'opció del menú Fitxer i Obre una pestanya, aquesta apareixerà al final de tot de la barra, com passa en les actuals versions del Firefox. Això és així perquè es considera que si obrim una pestanya des d'un enllaç "la nova està relacionada amb la primera (la mare)", mentre que si obrim una nova pestanya en blanc, en la majoria dels casos no ho està i, per tant, no serveix de res que estiguin de costat.

S'està debatent si incloure aquesta novetat a la propera versió del Firefox 3.1 o esperar a la 3.2. Si ja voleu disposar d'aquesta característica podeu provar les extensions Tabs Open Relative, Tab Control i Tab Mix Plus (de més simple a més complexa).
EXTENSIÓ: Tabs Open Relative, Tab Control (anàlisi) i Tab Mix Plus
BUGZILLA: Bug 465673, Bug 262459 i Bug 161836
En el mateix article, Beltzner parla del comportament quan es tanca una pestanya. Considera que si des d'una pestanya A obrim la pestanya B, sempre que tanquem B hauríem de tornar a A, encara que les haguéssim mogut o se n'haguessin obert de noves. Ara bé, els usuaris no podrien intuir aquest comportament i llavors en dificultaria el control. Per tant, es descarta i se seguirà amb el sistema habitual d'enfocar la pestanya de la dreta quan es tanqui l'actual.
"A small change to tab ordering coming soon to trunk" - beltzner

1 comentari:

  1. Trobo que és un bon canvi. Això ja existeix a opera, i quan o vaig veure vaig pensar que era interessant. Aconsegueixes agrupar les pestanyes de cada grup.

    ResponElimina