23 de gener de 2009

El Windows 7 podria venir sense navegador

La Comissió Europea ha acusat Microsoft d'atemptar contra la competència en haver inclòs l'Internet Explorer 8 en la versió beta del Windows 7. La multinacional nord-americana té,ara, vuit setmanes per respondre les acusacions o s'arrisca a rebre una nova sanció, com ja va passar amb la polèmica del Windows Media Player.

Tot i que és difícil (a Microsoft l'interessa seguir dominant el mercat dels navegadors encara que hagi de pagar una multa), si el Windows 7 vingués sense l'IE preinstaŀlat seria una gran oportunitat per a tots els navegadors alternatius, entre ells el Firefox.

6 comentaris:

 1. Utilitzo XP, Vista i 7 (en màquina virtual) de Microsoft. I també utlitzo Ubuntu i Kubuntu de Linux. No tinc res en contra amb Windows i Linux però per que acusen a Microsoft per incorporar IE?
  Si la acusen ha de ser per integrar-lo amb el SO. Us imagineu un usuari normal que instal·la W7 i no sap que fer per anar a internet(no te navegador)? Com es baixaria el Firefox 3?
  Si l'acusen per portar un navegador de serie per que no ho fan amb Linux?
  Y MAC no porta Safari?

  Si Microsoft no integra el IE no crec que estigui fen res malament...

  ResponElimina
 2. El problema de l'Internet Explorer és que no es pot desinstaŀlar com si que es pot fer amb qualsevol altre navegador a qualsevol sistema operatiu.
  Si a això li sumes que Windows té el 95% del mercat de SO, és lògic que s'acusi Microsoft d'abús de posició dominant.

  ResponElimina
 3. Aleshores, Firefox hauria de venir sense la integració amb Google de sèrie, no?

  ResponElimina
 4. Doncs potser sí, si el Firefox arribés al 95% del mercat... ara bé, el fet de ser un projecte de codi lliure potser faria variar les coses.

  A més, cal tenir en compte que, tot i que realment no és fàcil, sí que es pot canviar el motor de cerca per defecte, en canvi és impossible desinstaŀlar l'IE completament d'un Windows.

  ResponElimina
 5. Aljullu enviem la imatge que vulguis com a Favicon i jo el faig. Salut!

  ResponElimina