25 de gener de 2009

Mozilla llançarà la plataforma Test Pilot per saber com utilitzem el Firefox

Potser recordareu Spectator, una extensió que el que feia era enviar informació sobre els nostres mètodes de navegació amb l'objectiu que des de Mozilla poguessin millorar el Firefox amb les dades que rebessin. D'aquell projecte no se'n va saber gairebé res després del seu llançament i pràcticament ja es pot afirmar que està mort.

Però ara Mozilla Labs ha publicat que crearà Test Pilot, una plataforma semblant però que només recollirà dades específiques segons l'estudi que s'estigui fent al moment i que aquestes seran accessibles lliurement per a tothom. A llarg termini també funcionarà amb altres programes Mozilla com el Thunderbird, el SeaMonkey... Lògicament serà voluntari instaŀlar l'extensió i també serà voluntari participar en una determinada campanya (per exemple, si un mes volen estudiar quins botons cliquem més i això no ens agrada, podem desapuntar-nos d'aquella campanya però seguir apuntats per a les següents).

Les dades seran totalment anònimes tot i que en registrar-nos ens demanaran el nostre nivell informàtic i la llengua que utilitzem. Mozilla espera arribar a l'1% d'usuaris, per tenir una mostra prou representativa.

"Test Pilot Update" - Mozilla Labs

1 comentari: