25 de febrer de 2009

Versió prealpha del Fennec per a Windows Mobile

Aquest febrer es va publicar la primera versió del Fennec (el Firefox per a mòbils) destinada a dispositius Windows Mobile. Fins ara n'havíem vist algunes captures de pantalla, però des d'aquest moment qualsevol ja el pot instaŀlar al seu telèfon mòbil (si utilitza Windows Mobile); malgrat que només és una versió prealpha i, per tant, no destinada als usuaris finals.

Es pot descarregar un fitxer .cab per passar-lo al telèfon i des d'allà instaŀlar el Fennec. Encara no porta l'actualitzador automàtic, i es demana a tothom qui l'instaŀli que estigui alerta de les novetats. Malgrat això, molts usuaris s'estan queixant que no poden funciona correctament i que els apareix una estranya pantalla en blanc i negre:
Mozilla atribueix la causa a la gestió de memòria del Windows Mobile però ja estant treballant per solucionar-ho.

La versió del Fennec per a sistemes Maemo (un Linux per a mòbils) va unes passes per endavant i està a punt de passar a ser beta, malgrat això, Mozilla té especial d'interès en les versions per a Windows Mobile i Symbian, que representen el gruix del mercat d'smartphones. Com ja sabem, no hi haurà versió del Fennec per a l'iPhone.
"Fennec Milestone Release for Windows Mobile" - Brad's Blog
"What Went Wrong with Fennec, a.k.a. Firefox Mobile?" - Read Write Web
BUGZILLA: Bug 477956
Font: Mozilla-Hispano (1) | Imatge: PCMag (1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada