4 d’abril de 2009

Primers detalls del Firefox 3.6

Al wiki de Mozilla han publicat els primers detalls del Firefox 3.6, la versió que succeirà la 3.5. Com a nom en clau s'ha triat Namoroka, un parc natural de Madagascar; des de fa algunes versions, els noms en clau del Firefox han estat parc naturals o llocs amb un alt interès natural. A continuació he fet una llista dels darrers:

Malgrat que segurament variarà molt (com ja va passar amb el Firefox 3.5), a continuació hi ha alguns punts fixats per aquesta nova versió:
  • Millores al rendiment, tant en l'obertura del programa, quan obrim una pestanya o quan fem qualsevol acció. "Les tasques comunes dels usuaris haurien de ser més ràpides i sensibles", diuen.
  • Simplificar la personalització del navegador i la instaŀlació d'extensions i altres complements.
  • Navegació basada en les tasques, quelcom que defineixen com "Permetre als usuaris organitzar les seves pestanyes, la història, els arxius descarregats, i altres recursos en funció de la tasca que es pretén assolir."
  • Millor compatibilitat amb les aplicacions web, que el Firefox sigui un mitjancer entre aquestes aplicacions i l'escriptori.
  • Augmentar la interoperabilitat entre el sistema operatiu i el navegador. Millorar els temes de cada sistema operatiu, permetre compartir diccionaris...
Estarà basat en el Gecko 1.9.2. Es preveu el seu llançament per a mitjans del 2010, però diuen que no el llançaran "fins que no estigui apunt", i veient l'exemple del Firefox 3.5, és molt probable que la data s'aplaci uns mesos.
"Firefox/Namoroka" - Mozilla Wiki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada