17 de juliol de 2009

L'AMO oferirà als usuaris fer contribucions econòmiques als desenvolupadors

Actualment, la majoria de desenvolupadors d'extensions treballa voluntàriament i no rep cap recompensa econòmica. Alguns, des de les preferències o la pàgina web de l'extensió tenen un botó per permetre els donatius via PayPal; però tenint en compte que molts usuaris es descarreguen els complements des de l'AMO (la web d'extensions de Mozilla), aquest mètode no reporta massa ingressos.

Pper sołlucionar aquest problema i alhora incentivar encara més els desenvolupadors d'extensions Mozilla ha decidit incorporar un apartat al web de complements perquè els usuaris puguin fer donatius al desenvolupador.


Bé, ho anomenen "contribucions" i no "donatius", perquè consideren que aquests diners van destinats a mantenir el desenvolupament futur de l'extensió; i no per "pagar" el que ja s'ha rebut.

Els pagaments es faran via PayPal i Mozilla no es quedarà cap percentatge de la contribució, és a dir, tot el que pagui l'usuari ho rebrà íntegrament el desenvolupador (excepte una petita part que es queda PayPal per les despeses de gestió).

Parałlelament, Mozilla s'està plantejant revisar el sandbox, l'estat on queden les extensions acabades de pujar abans de considerar-se obertes a tot el públic. La intenció inicial era que els usuaris provessin les extensions del sandbox i amb les seves valoracions ajudessin a determinar si no era fraudulenta i així pogués passar a les llistes oficials.

Però la participació no és l'esperada i hi ha extensions que es passen mesos al sandbox esperant que algú les provi. Per això faran una revisió del procediment perquè una extensió sigui aprovada i possiblement d'aquí a pocs dies veurem canvis en aquest sentit.
"Firefox Add-ons Contributions Pilot" - Mozilla Add-ons Blog
"Add-on Review & Distribution Model"
Imatge: Mozilla Links (1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada