15 de novembre de 2009

Firefox per a Maemo 1.0 beta 5

El Firefox per a mòbils segueix endavant i ja s'ha publicat la versió beta 5 per a dispositiu Maemo. A partir d'ara, el projecte deixa de banda del nom en clau Fennec i passa a dir-se Firefox, com estava previst per a la versió final.


La llista de canvis, aquest cop és força llarga:
  • Els connectors ara vénen activats per defecte, de manera que ja podem navegar pel YouTube i qualsevol altra pàgina amb Flash.
  • S'ha activat l'etiqueta viewport de l'HTML, que permet determinar la mida de l'aplicació web i si es pot redimensionar.
  • Ara hi ha un assistent per a omplir els formularis dels web.
  • Ja es pot utilitzar el Maemo en set llengües, entre elles encara no hi ha el català, però la versió final segurament si que estarà disponible en la nostra llengua.
  • S'han corregit nombrosos errors i s'ha millorat el rendiment.
notes de la versió
Tenim una versió per a mòbils i una altra per a instal·lar-la en un ordinador, disponible per als tres sistemes operatius principals:
  • Fennec 1.0b5Logotip de WindowsWindows, Logotip de LinuxLinux, Logotip de MacMac OS X (les versions per a instal·lar a l'ordinador no reben el suport de Mozilla, així que si no sou un desenvolupador o sabeu què feu, no les instal·leu; enllaços a la baixada en anglès)
"Firefox for Maemo Beta 5 released!" - Mozilla Blog
HISTÒRIC: alpha 1, alpha 2, beta 1, beta 2, beta 3, beta 4

2 comentaris:

  1. ruben, just he escrit la notícia i després he vist el teu comentari. Gràcies!

    ResponElimina