27 de març de 2010

Neix Mozilla.cat (beta)

Avui en dia les comunitats lingüístiques més importants tenen un lloc de trobada de tots els projectes Mozilla: Mozilla-Hispano, Mozilla Italia, Mozilla Danmark...

Després de diversos mesos de feina, des de Softcatalà volem presentar Mozilla.cat. De moment encara es troba en fase de proves (beta) perquè tots vosaltres ens feu arribar comentaris, suggeriments, errors... i tot allò que ens ajudi a millorar.

Més endavant, es farà l'anunci oficial al web de Softcatalà i a les llistes de correu. Per això aquests dies us demanem la vostra col·laboració i que ens doneu les vostres opinions i suggeriments, bé sigui a través d'un comentari, d'un correu o a la nostra llista. Això ens permetrà millorar tot allò que no acabi de funcionar abans de publicitar el lloc web.

El web de Mozilla.cat tindrà com a pilar fonamental el bloc, que substituirà FirefoxCAT. Tots els articles de l'antic lloc web ja són a Mozilla.cat.

La plataforma WordPress ens facilitarà molt la feina, així com un giny que ha ideat n'Eduard Gamonal que permet enllaçar fàcilment les baixades amb una simple línia; no com fins ara que a vegades tardava més en posar tots els enllaços que en redactar l'article en sí.

A més a més, a la barra dreta hi trobareu noves seccions: enllaços a les baixades dels principals programes, un nou sistema d'etiquetes que substituirà les actuals categories i un calendari de noves versions on veureu quan hi haurà actualitzacions del Songbird, el Camino i el Miro; que se sumen a les del Firefox, el Thunderbird i el SeaMonkey.

Paral·lelament a tot això hi haurà diverses pàgines d'informació com Descobriu Mozilla i Qui som?, perquè pugueu conèixer de primera mà què és realment Mozilla i qui són els traductors del Firefox i la resta de programes de Mozilla al català.

També hi haurà una pàgina en què buscarem col·laboradors (tant per traduir com per posar-se un botó al seu web), material de premsa per als mitjans i un formulari de contacte.

I sense cap mena de dubte agrair-vos a tots els qui heu seguit aquest bloc durant aquests tres anys i mig i que esperem que el salt qualitatiu que farem us entusiasmi tant com a nosaltres.

2 comentaris:

  1. Nou tema per windows http://www.genbeta.com/navegadores/firefox-listo-para-soportar-las-transparencias-de-aero

    ResponElimina
  2. Gràcies, ruben, ho tindré en compte per quan publiqui el proper article sobre el Firefox 3.7.

    Per cert, a partir d'ara segueix-nos des de l'adreça mozilla.cat!

    ResponElimina